Γνωριμία με τα Plastisol

Τα μελάνια Plastisol χρησιμοποιούνται ευρέως στην εκτύπωση ενδυμάτων. Είναι εύκολο να εκτυπώσετε, δεν στεγνώνει στο τελάρο, μπορεί να είναι πολύ καλυπτικό σε σκούρα ενδύματα, και μπορούν να εκτυπωθούν στα περισσότερα υφάσματα. Αποτελούνται κυρίως από δύο συστατικά, P.V.C ρητίνη (α λευκή σκόνη) και πλαστικοποιητή (ένα παχύ, διαυγές υγρό).
Το Plastisol έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό, πρέπει να θερμαίνεται για να στεγνώσει. Δεν θα στεγνώσει,(δεν φιξάρεται), σε κανονικές θερμοκρασίες.
Για μία πλήρη επεξεργασία, αυτά πρέπει να φθάσουν 155-160 οC σε φούρνο 4-5 μέτρα για 20-30 δευτερόλεπτα.

Ta Plastisol μελάνια μπορούν να εκτυπωθούν πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια που μπορεί να αντέξει τη θερμότητα που απαιτείται για να φιξαριστεί το μελάνι και είναι πορώδης ώστε να επιτρέπει την καλή διείσδυση μελάνης.

Τα μελάνια δεν χρωματίζουν τις ίνες σαν χρωστική ουσία.

Αντ 'αυτού η μελάνη τυλίγεται γύρω από τις ίνες και κάνει ένα μηχανικό δεσμό με το ύφασμα. Για το λόγο αυτό, δεν θα προσκολλάται σε μη πορώδη υποστρώματα, όπως πλαστικό, μέταλλο, και γυαλί.

Επίσης δεν θα προσκολλάται καλά στο αδιάβροχο νάιλον υλικό(οπωσδήποτε δοκιμή).

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι Χρήσης