Η μόδα της δεκαετίας του 60 επέστρεψε στη Νέα Υόρκη

Η μόδα της δεκαετίας του 60 επέστρεψε στη Νέα Υόρκη,
είναι το θέμα της έκθεση «Mod New York: Fashion Take a Trip» στο Μουσείο της πόλης της Νέας Υόρκης.
Η έκθεση καταγράφει τα ριζικά μεταβαλλόμενα στυλ της δεκαετίας του '60 για μια περίοδο 14 ετών από το 1960 έως το 1973 και περιλαμβάνει σχεδιαστές όπως η Mary Quant, η Pauline Trigere, ο Yves Saint Laurent, ο Geoffrey Beene και ο Oscar de la Renta, σύμφωνα με το WWD.Η έκθεση αφηγείται δύο ιστορίες, από τη μία την αισθητική ιστορία και από την άλλη ένα είδος κοινωνικής ιστορίας.

Το 1961, όταν οι Κένεντι μετακόμισαν στον Λευκό Οίκο, η Ζακλίν Κένεντι άρχισε να επιλέγει εφαρμοστά φορέματα χωρίς μανίκια και υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου. Άλλες γυναίκες πήραν το σύνθημα από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και υιοθέτησαν παρόμοια απελευθερωμένη εμφάνιση. Στη συνέχεια, το 1965, η συντάκτρια μόδας της Vogue Νταϊάνα Βρίλαντ επινόησε τον όρο «Youthqake», περιγράφοντας μια έκρηξη φωτεινών χρωμάτων και νέων σχημάτων που ξεκίνησε στο Λονδίνο και έγινε φαινόμενο της μόδας. Με μίνι φούστες και φορέματα με έντονες χρωματικές αντιθέσεις ακολούθησαν η Op και Pop Art και η Beatlemania. Η δεκαετία έκλεισε με τους χίπις και το στυλ «New Bohemia».Επίσης παρουσιάζονται κοσμήματα, παπούτσια, τσάντες και φωτογραφίες που αποτυπώνουν το πνεύμα μιας εποχής δημιουργικότητας και συγκρούσεων.Η έκθεση «Mod New York: Fashion Takes a Trip» θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου 2018.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι Χρήσης