Πως θα πλύνετε 6 Καλοκαιρινά Υφάσματα

Είναι σημαντικό για τη διατήρηση των ρούχων σας να γνωρίζετε τον τρόπο θα τα πλύνετε. Το σωστό πλύσιμο των ρούχων αποτελεί μια υπόθεση εύκολη, αρκεί να γνωρίζεις το πως. Πότε πλένεται στο χέρι, στο καθαριστήριο ή στο πλυντήριο. Όταν μάλιστα, ορισμένα από τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά κομμάτια από βαμβάκι, λινό, μετάξι ή βισκόζ, απαιτούν και διαφορετικό τρόπο πλυσίματος.
Μερικές πρακτικές συμβουλές για το πως θα πλύνετε 6 καλοκαιρινά υφάσματα θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα:

Βαμβάκι
Σαν ύφασμα εξαιρετικά ανθεκτικό, πλένονται στο πλυντήριο με οποιοδήποτε απορρυπαντικό και λευκαντικό. Για καλύτερα αποτελέσματα τα πλένετε σε ζεστό και σε κανονικό πρόγραμμα. Αν πρόκειται για λευκά, χρησιμοποιήστε απαραίτητα λευκαντικό και ζεστό νερό. Το επόμενο που πρέπει να γνωρίζετε για πετσέτες και μπουρνούζια, είναι πως η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού μπορεί να σκληρύνει υπερβολικά τα ρούχα σας.

Λινό
Με κάθε πλύση το ύφασμα αυτό μαλακώνει και είναι καλύτερα να τα πλύνετε στο χέρι ή στο πλυντήριο, παρά να το πάτε καθαριστήριο – σε αντίθεση με ότι πιστεύεται. Πλένετε σε χλιαρό, κρύο νερό σε απαλούς κύκλους πλυσίματος και ήπια απορρυπαντικά. Τα στεγνώνετε σε επίπεδο σημείο ή σε κρεμάστρα και αν ζαρώνουν υπερβολικά τα σιδερώνετε όσο είναι ακόμα νωπά.

Βισκόζη/Ρεγιόν
Σαν ύφασμα έχει μεταξένια εμφάνιση και αίσθηση, αναπνέει όπως το βαμβάκι, είναι πολύ ελαφρύ και συνήθως πλένεται στο χέρι σε δροσερό χλιαρό νερό. Δεν θέλει καθόλου στύψιμο και στεγνώνουν κρεμασμένα, ώστε το ρούχο να μη χάσει το σχήμα του.

Πολυέστερ
Πλένονται πολύ εύκολα στο πλυντήριο, παρόλα αυτά οι υψηλές θερμοκρασίες τα ξηραίνουν για το λόγο αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείτε μαλακτικό. Ορισμένα πολυεστερικά υφάσματα θέλουν στεγνό καθάρισμα, γι αυτό ελέγξτε την ετικέτα πριν. Και παρόλο που η φροντίδα τους είναι πολύ εύκολη, αν πέσει λεκές δεν φεύγει εύκολα, οπότε τρίψτε το λεκέ και αφήστε το για 10 με 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Τα ρούχα του γυμναστηρίου
Για να καθαρίσουν από οσμές και ιδρώτα προσθέστε μια κουταλιά μαγειρικής σόδας. Αν το αθλητικό σουτιέν μυρίζει ιδρώτα βουτήξτε το σε νερό με ξύδι. Τέλος αν δεν σκοπεύετε να τα πλύνετε εκείνη τη στιγμή μην τα πετάτε στο καλάθι, αφήστε τα καλύτερα να στεγνώσουν.

Μετάξι
Τα μεταξωτά κομμάτια είναι καλύτερα να πλένονται στο χέρι με χλιαρό, δροσερό νερό και με ήπιο απορρυπαντικό. Δεν θέλουν καθόλου στύψιμο και τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε πετσέτα. Σιδερώνονται όσο είναι ακόμα νωπά, σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς ατμό. Τα αποθηκεύετε πάντα σε σκοτεινό και ξηρό μέρος, χωρίς να καλύπτονται από πλαστικό, ώστε να αναπνέουν.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι Χρήσης