Γράμμες Κρήτης & Αδριατικής

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO), όρισε την 1η Ιανουαρίου 2020 ως ημερομηνία εφαρμογής  για τη χρήση του νέου ναυτιλιακού καυσίμου μικρής περιεκτικότητας σε θείο 0,5% (από 1,5% έως 3,5% σήμερα) για όλα ανεξαιρέτως τα πλοία σε διεθνές επίπεδο, στις περιοχές που δεν υπήρχε η υποχρέωση αυτή.

Περισσότερα...

Σημαντικό πρόβλημα για την οικονομία και την βιομηχανία οι άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις

Σημαντικό πρόβλημα για την οικονομία και την βιομηχανία οι άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις – Χωρίς χρηματοδοτήσεις, πρόσβαση σε κοινοτικά προγράμματα και με έλλειψη ανταγωνιστικότητας κινδυνεύουν δυνητικά όσες επιχειρήσεις είναι εγκατεστημένες άναρχα και άτακτα σε αυτές

 Οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες εκτός των επισήμων υποδοχέων – επιχειρηματικών πάρκων, διατρέχουν τον κίνδυνο να δυσχερανθεί η πρόσβασή τους στη διεθνή αγορά λόγω υποβάθμισης της ανταγωνιστικότητάς του και επιδείνωσης στο περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους.

Όπως επισήμανε ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, το ζήτημα της εξυγίανσης-οργάνωσης τέτοιων περιοχών είναι ένα θέμα με ιδιαίτερη σημασία, το οποίο όμως όλοι προσπαθούν να μεταθέσουν για το μέλλον, γνωρίζοντας μάλιστα ότι η καθυστέρηση στην επίλυση του θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις. Ανάλογη άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση υπάρχει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Υπηρεσίες εργαστηριακών ελέγχων από το Χημείο του Στρατού

Το Χημείο του Στρατού (ΧΗΣ), το οποίο είναι διαπιστευμένο εργαστήριο κατά ISO 17025, με έδρα τον Πειραιά, έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης πλήθος εργαστηριακών ελέγχων που αφορούν δέρματα, υφάσματα, καύσιμα-υδραυλικά υγρά, τρόφιμα και μέταλλα. Οι ανωτέρω εργαστηριακοί έλεγχοι, πλέον των υλοποιούμενων επ’ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, δύνανται να πραγματοποιούνται και για φορείς τόσο του ευρύτερου δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα κατόπιν σχετικής αίτησης και της καταβολής του ανάλογου τιμήματος. Επιπρόσθετες πληροφορίες επί του θέματος μπορούν να παρασχεθούν στο τηλ.: 2104611689.

Περισσότερα...

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι επίσημη γιορτή

στην Αγγλικανική κοινότητα και στη Λουθηρανική Εκκλησία.

Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων
από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα,
όταν άκμαζε η κουλτούρα του Ιπποτικού Ερωτα.

 

H Pantone ανακοίνωσε το «Living Coral»

ΑΝΟΙΞΗ 2019
H Pantone ανακοίνωσε το «Living Coral» ως κυρίαρχο χρώμα για το 2019 και θα το δούμε παντού όπου υπάρχει ζωή.
ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ GLITTER KAI NEO tint PLASTISOL CORAL ***

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι Χρήσης