Devore Pasta

Devore (ονομάζεται επίσης εξουθένωσης)

Είναι μια κλωστοϋφαντουργική τεχνική που χρησιμοποιείτε ιδιαίτερα σε βελούδα , ένα υλικό από περισσότερους από έναν τύπους ινών υποβάλλεται σε μία διαδικασία χημικής επεξεργασίας που διαλύει τις ίνες κυτταρίνης για τη δημιουργία ενός ημι-διαφανές πρότυπου ανάμεσα στο υφαντό ύφασμα και στο σταθερό.
Η ίδια τεχνική μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε υφάσματα από βελούδο η δαντέλα
Έχω καταβροχθίσει, που προέρχεται από το γαλλικό ρήμα dévorer, που σημαίνει κυριολεκτικά καταβροχθίσει.

Περισσότερα...

Plastisol fkariki - Οδηγίες για την transfer εκτύπωση

Τύπωμα

Χρώμα - Χρώμα. (Μπορρείτε να προσθέσετε λαδάκι)
Σε χαρτί SILICON TRANSFER ΜΑΤ ή Γυαλιστερό (προτείνουμε MAT 100γρ).
Διαδρομή στον φούρνο 4-5m για 20'' δευτερόλεπτα στους 160οC Βαθμούς Κελσίου.
Προτεινόμενη γάζα 40-41-43
Πρεσάρισμα Θερμομεταφοράς 160οC Βαθμούς Κελσίου 8''-10'' δευτερόλεπτα.

Green Family Kariki

Ασφάλεια, Υγεία και Περιβαλλοντικές Ανησυχίες

Τα Plastisol είναι αβλαβή, όταν χρησιμοποιούνται με τη δέουσα επιμέλεια. Μια αληθινή plastisol μελάνη δεν περιέχει αέρια που ρυπαίνουν, με  διαλύτες ή βλαβερές οργανικές ενώσεις. Η παραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση, χρήση και διάθεση των plastisol δεν προκαλούν τραυματισμό, ασθένεια ή μόλυνση του περιβάλλοντος . Όσο ακολουθούνται οι κατάλληλες διαδικασίες για την περιβαλλοντική προστασία υπάρχει ασφάλεια.

Τα μελάνια PLASTISOL "FAMILY KARIKI" έχουν

  • Αξιολόγηση της Υγείας 1 (κίνδυνος - ελαφρά), a Βαθμολογία
  • Αναφλεξιμότητα από 1 (κίνδυνος - ελαφρά), a Βαθμολογία
  • Δραστικότητα 0 (κίνδυνος - ελάχιστη)
  • και μια προσωπική Αξιολόγηση Προστασίας να φοράτε γάντια.


Αποθήκευση

Να φυλάσσονται τα plastisol σε θερμοκρασία δωματίου. Η παρατεταμένη έκθεση σε θερμοκρασίες άνω των 180 oC μπορεί να προκαλέσει τη μελάνη  να αρχίσει την διαδικασία φιξαρίσματος ενώ είναι ακόμα μέσα στο δοχείο.

Καθαρισμός Τελάρων

Καθαρίστε τα plastisol μελάνη από τα τελάρα σας με τα white spirit.

Πρόσθετα στα Plastisol

Είναι εύκολο τα λάθος πρόσθετα χημικά να διαταράξουν την ισορροπία στα μελάνια plastisol ή με την προσθήκη μεγάλης ποσότητας έστω και από το σωστό πρόσθετο. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια εκτύπωση που ποτέ δεν θα φιξαριστεί σωστά.

Μια λέξη προσοχής τα πρόσθετα μέσα στο μελάνι.Ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ανακαλυφθεί μέχρι ο πελάτη σας να πλένει ένα ρούχο και ο σχεδιασμός να ξεκολλήσει.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιήστε μόνο τα πρόσθετα που συνιστά ο κατασκευαστής του PLASTISOL η διαβάστε τα Τεχνικά Δελτία Δεδομένων για κάθε μελάνι , και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες τους.
Ποτέ μην προσθέτετε πετρέλαιο(white spirit) στα plastisol . Παρά το γεγονός ότι το WHITE SPIRIT θα κάνει το μελάνι πιο εύκολο στην εκτύπωση σε πρώτη φάση, το PLASTISOL σύντομα θα γίνει ακόμη πιο σκληρό και πιο δύσκολο στην εκτύπωση από ό, τι πριν.

Γνωριμία με τα Plastisol

Τα μελάνια Plastisol χρησιμοποιούνται ευρέως στην εκτύπωση ενδυμάτων. Είναι εύκολο να εκτυπώσετε, δεν στεγνώνει στο τελάρο, μπορεί να είναι πολύ καλυπτικό σε σκούρα ενδύματα, και μπορούν να εκτυπωθούν στα περισσότερα υφάσματα. Αποτελούνται κυρίως από δύο συστατικά, P.V.C ρητίνη (α λευκή σκόνη) και πλαστικοποιητή (ένα παχύ, διαυγές υγρό).
Το Plastisol έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό, πρέπει να θερμαίνεται για να στεγνώσει. Δεν θα στεγνώσει,(δεν φιξάρεται), σε κανονικές θερμοκρασίες.
Για μία πλήρη επεξεργασία, αυτά πρέπει να φθάσουν 155-160 οC σε φούρνο 4-5 μέτρα για 20-30 δευτερόλεπτα.

Ta Plastisol μελάνια μπορούν να εκτυπωθούν πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια που μπορεί να αντέξει τη θερμότητα που απαιτείται για να φιξαριστεί το μελάνι και είναι πορώδης ώστε να επιτρέπει την καλή διείσδυση μελάνης.

Τα μελάνια δεν χρωματίζουν τις ίνες σαν χρωστική ουσία.

Αντ 'αυτού η μελάνη τυλίγεται γύρω από τις ίνες και κάνει ένα μηχανικό δεσμό με το ύφασμα. Για το λόγο αυτό, δεν θα προσκολλάται σε μη πορώδη υποστρώματα, όπως πλαστικό, μέταλλο, και γυαλί.

Επίσης δεν θα προσκολλάται καλά στο αδιάβροχο νάιλον υλικό(οπωσδήποτε δοκιμή).

Σκοτεινός θάλαμος, εμφάνιση τελάρου και filler

Επαγγελματικά η εμφάνιση του τελάρου γίνεται με έκθεση σε λάμπα UV. Ανάλογα με το πόσο «γρήγορη» είναι η εμουλσιόν, η εμφάνιση μπορεί να κρατήσει κάποια μέχρι λίγα λεπτά. Το πρόβλημα με τη λάμπα UV είναι ότι αν την κοιτάς με γυμνό μάτι τυφλώνεσαι (είναι σαν να κοιτάς έναν μικρό ήλιο) και ακόμα κι αν δεν την κοιτάς, με συχνή έκθεση σε αυτήν μπορεί να αδυνατίσουν τα μαλλιά αρκετά ώστε να πέσουν. Επομένως συνίσταται σκουφάκι και γυαλιά μολύβδου. Μεγάλη ταλαιπωρία, οπότε…μπορείς να κάνεις δουλειά και με άλλες φωτεινές πηγές: λάμπες φθορίου ή αλογόνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος έκθεσης μεγαλώνει σημαντικά (γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία είναι πολύ μικρότερη, αλλά και ακίνδυνη). Εμείς χρησιμοποιήσαμε και τις 2 λύσεις.

Η αλογόνου συνίσταται περισσότερο για 3 λόγους:

1) Δεν χρειάζεται κατασκευή με μετασχηματιστές κλπ όπως με τις φθορίου, την βάζεις στην πρίζα και τελείωσες.
2) Τις φθορίου πρέπει να τις βάλεις σε κάποιο lightbox ) και επιπλέον πρέπει να τις τοποθετήσεις με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργούν «εστίες», όπως δηλαδή βλέπεις καμμια φορά σε φωτεινές επιγραφές να διαγράφεται από μέσα η λάμπα. Αν τοποθετηθούν λάθος μπορεί να έχεις ανισομερή εμφάνιση, κι αυτό δεν το θέλουμε.
3) Είναι φτηνότερη έτσι κι αλλιώς, με λιγότερα από 10 ευρώ παίρνεις έναν προβολέα 500W.
Η αλογόνου βγάζει μεγάλη θερμότητα, οπότε δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά στο τζάμι όπου ακουμπάει το τελάρο, γιατί σε αυτό το χρόνο μπορεί να αλλοιωθεί η γάζα. Μια απόσταση ασφαλείας είναι 50εκ. Σημειωτέον, ο χρόνος έκθεσης είναι αντιστρόφως ανάλογος της απόστασης αλλά και της ισχύος της λάμπας. Δηλαδή με λάμπα 1000W, θα μπορούσαμε να εμφανίζουμε σε 9-10 λεπτά. Πιο κοντά δεν την βάζεις, ειδικά τη χιλιάρα, είπαμε γιατί.

Περισσότερα...

Εμουλσιόν και Καθαριστικό

Η εμουλσιόν είναι μια αδρανής πάστα, στην οποία προσθέτουμε ευαισθητοποιητή για να την ενεργοποιήσουμε. Αυτά πωλούνται ξεχωριστά γιατί από τη στιγμή που μπαίνει ευαισθητοποιητης στην εμουλσιόν (σε σκοτάδι), αρχίζει να ισχύει η ημερομηνία λήξης (περίπου 20-30 ημέρες η μικρότερη συσκευασία είναι 1 λίτρο ενώ πχ για να αλείψεις μια περιοχή 35χ50 χρησιμοποιείς +/-50ml.)
Όταν προσθέτουμε τον ευαισθητοποιητη προστατεύουμε το πρόσωπο γιατί αν πέσει στα μάτια και μετά αντιδράσει με το φως θα δημιουργηθεί πρόβλημα . Επίσης δεν το πιάνουμε με τα χέρια (γάντια) και δεν το αναπνέουμε (μάσκα). Μετά θέλει καλό ανακάτεμα για να γίνει ομοιογενής η πάστα, αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ! Υπό προϋποθέσεις μπορεί να αντιδράσει και να κάνει ανάφλεξη. Υποχρεωτικά ξύλο ή πλαστικό.

Περισσότερα...

Τελάρα

Τα τελάρα μπορεί να τα φτιάξεις και μόνος σου, αλλά δεν είναι τόσο ακριβά που να αξίζει τον κόπο και το ρίσκο (Διευκρίνιση: στα μεγέθη των τελάρων χρησιμοποιούμε την εξωτερική διάσταση του πλαισίου. Με δεδομένο ότι το πλαίσιο είναι 4 πόντοι και ότι είναι καλό να αφήνουμε ένα περιθώριο 5 πόντων τουλάχιστον μεταξύ σχεδίου και πλαισίου, ένα τελάρο 50χ70 έχει ωφέλιμο μέγεθος περίπου 30χ50.)
Σχετικά εύκολα μπορεί κανείς να βρει μεταχειρισμένα τελάρα (αν έχουν συντηρηθεί καλά κρατάνε χρόνια), αλλά ακόμα κι αν η γάζα έχει χαλάσει/σκιστεί μπορείτε να την πετάξετε και με μικρό κόστος να περάσετε καινούργια γάζα.
Οι γάζες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την πυκνότητα και τον τύπο ύφανσης. Εγκυκλοπαιδικά, υπάρχουν διάφοροι τύποι ύφανσης: πχ PW (plain weave), TW (twill weave) Η πυκνότητα είναι πιο σημαντικό στοιχείο. Ουσιαστικά έχει το ρόλο της ανάλυσης της εικόνας. Όσο πιο αραιή είναι η πλέξη, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του "pixel". Αντίστοιχα, όσο πιο σφιχτή είναι η πλέξη, τόσο μεγαλώνει η δυνατότητα να έχουμε λεπτομέρεια.

Περισσότερα...

Προϊόντα για τελάρα

Emulsions Dirasol 916
Φωτογραφική πάστα με sensitiser, κατάλληλη για όλων των ειδών τις εφαρμογές. Προσφέρει υψηλή ανάλυση και λεπτομέρεια.(ΣΥΣ/ΣΙΕΣ 0,9LT 4,5LT )

Εmulsions Dirasol Supercoat
Φωτογραφική πάστα με sensitiser με υψηλά χαρακτηριστικά αλείμματος και κατάλληλη για όλους τους τύπους μελανιών. Σχεδιασμένη ειδικά για να ξεπερνά τα προβλήματα στατικού ηλεκτρισμού σε χώρους εργασίας που έχουν πολύ υγρασία.

(ΣΥΣ/ΣΙΕΣ 4,5 LIT )

Περισσότερα...

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι Χρήσης